

ASVAB-SECTION-8^{Q&As}

ASVAB Section Eight : Paragraph comprehension

Pass ASVAB ASVAB-SECTION-8 Exam with 100% Guarantee

Free Download Real Questions & Answers **PDF** and **VCE** file from:

https://www.pass4itsure.com/asvab-section-8.html

100% Passing Guarantee 100% Money Back Assurance

Following Questions and Answers are all new published by ASVAB Official Exam Center

Instant Download After Purchase

- 100% Money Back Guarantee
- 😳 365 Days Free Update
- 800,000+ Satisfied Customers





QUESTION 1

An ex-post-facto law is a law applied retroactively. Usually it makes an act illegal that was legal at the time it was performed. The U.S. Constitution prohibits ex-post-facto criminal laws, although the British Commonwealth allows them.

According to this passage, it can be assumed that _____.

A. ex-post-facto laws are a problem in the United States

B. laws applied retroactively are fair

C. a person could be prosecuted for an act that was not a crime when he or she did it

D. retroactive laws are illegal in the British Commonwealth

Correct Answer: C

Explanation:

Because the U.S. Constitution prohibits these kinds of laws, Choice "ex-post-facto laws are a problem in

the United States" is incorrect.

The passage doesn/\'t support Choice "laws applied retroactively are fair" The passage states that the

British Commonwealth allows ex-post-facto laws, so Choice "retroactive laws are illegal in the British Commonwealth" is incorrect.

QUESTION 2

Some pollutants that render air unsafe to breathe cannot be seen or smelted. Nitric oxide, carbon monoxide, and radon gas are examples. Other pollutants, such as formaldehyde, can be smelted at high levels only but are still unsafe to breathe even at lower levels.

You can conclude from the paragraph that formaldehyde _____.

- A. is safer to breathe than nitric oxide
- B. can never be seen or smelted
- C. cannot be smelted at lower levels

D. is not one of the pollutants that renders air unsafe to breathe

Correct Answer: C

Explanation:

The paragraph states that unlike the other pollutants mentioned, formaldehyde can be smelted only at high

levels. You can conclude that it cannot be smelted at lower levels.



QUESTION 3

Mainstream news reports, that focus on averting global warming, have asked questions such as "How much will this cost?" and "How much will we have to cut back on economic growth?" Such irresponsible and naive questions highlight the scale of self-interests and ignorance that dominate national debate. If we are not part of the solution (attempting to seriously reduce carbon emissions), then we are part of the problem (ignoring the serious consequences of global warming). Whatever the 'costs' are to save the planet, this will be our greatest challenge and our greatest investment and, if we fail in this task, then we will perish.

The author of the above passage would probably support _____

- A. people who ignore the consequences of global warming
- B. the efforts of industry to limit carbon emissions
- C. the idea that slowing global warming is simple
- D. the consequences of global warming

Correct Answer: B

QUESTION 4

Epidemiology is the study of what causes diseases, injuries, and other physiological damage to humans and why such problems occur. Epidemiologists examine where and when disease outbreaks occur. By using statistics and other scientific methods, epidemiologists determine what factors affect the frequency and severity of disease patterns. The primary goal of epidemiology is to control or prevent outbreaks of disease – other goals are subordinate.

What would be the best title for this passage?

- A. Epidemiology: The Study of Disease Patterns.
- B. Goals for the Future of Epidemiology.
- C. Using Statistical Methods in Epidemiology.
- D. Employment Outlook for Epidemiologists.

Correct Answer: A

Explanation:

The main point of the passage is to define epidemiology.

Choices "Goals for the Future of Epidemiology," "Using Statistical Methods in Epidemiology," and

"Employment Outlook for Epidemiologists" aren\\'t the main points of the passage.

QUESTION 5



An important stage of personal time management is to take control of appointments. Determined by external obligation, appointments constitute interaction with other people and an agreed-on interface between your activities and those of others. Start with a simple appointment diary. List all appointments including regular and recurring ones. Now, be ruthless and eliminate the unnecessary. There may be committees where you can\\'t productively contribute or where a subordinate may be able to participate. Eliminate the waste of your time.

Effectively managing your appointments allows you to _____.

- A. spend more time with your subordinates
- B. delegate responsibility to subordinates
- C. make more efficient use of your time
- D. attend only the most important meetings
- Correct Answer: C

Explanation:

Effective appointment management eliminates the waste of your time, as explained in the last sentence of

the passage.

ASVAB-SECTION-8 VCE ASVAB-SECTION-8 Exam Dumps

Questions

ASVAB-SECTION-8 **Braindumps**